viernes, 31 de marzo de 2017

mp-8 Mediacio REVISTA EL PEL.LICULER- NEREA, ALBA, GEMMA I SILVIA 2 INSO B

El Pel·liculer 3.png

Si ens parem a pensar en la pel·lícula d’Eduardo Manos Tijeras de seguida ens adonarem que es donen diversos conflictes, amb diversos protagonistes i en diferents ambits.


A continuació analitzarem alguns d’aquests, posant enfàsis sobretot en l’àmbit comunitàri.  


Àmbit comunitari

Precisament en aquesta pel·lícula la comunitat de veïns en la que es dóna l’argument té molta importància, doncs els veïns i sobretot les veïnes participen activament en la trama.

Al començament de la pel·lícula ens va sorprendre com les veïnes es mostraven encuriosides de conèixer a Edward, i com van organitzar una barbacoa per a que tots el poguessin conèixer.


  1. Fomentar la convivència cívica de la ciutadania, fent-la particip de la gestió de les seves diferències:

Les veïnes no tarden massa en integrar a l'Edward en la seva comunitat, ja que organitzen una barbacoa i compten amb la col·laboracio de totes les famílies per fer diverses festes i activitats per així fomentar la convivència de tot el veïnat.

Per tant la pel·lícula reflecteix l'acceptació de les seves diferències.

En el personatge de Peg veiem molt clara aquesta intenció de foment de la bona convivència i aceptació de les diferències ja que aposta per la integració de l'Edward en tot moment.

  1. Millorar la comunicació i el diàleg entre tots els membres de la comunitat:

Com ja hem dit abans la Peg és una dona que durant tota la pel·lícula s’esforça per a què hi hagi un bon ambient en la comunitat i que intenta millorar la comunicació dels membres de la comunitat i ser escoltada.
Tot i que finalment a la pel·lícula no s’aconsegueix aquesta millora de la comunicació entre els membres de la comunitat pels confilctes que sorgeixen si que observem que existeix la intencionalitat.


  1. Incrementar l’acceptació de la diferència de percepcions i opinions, fomentant la igualtat i el respecte:

Tot i que a la pel·lícula s’intenta incrementar l’acceptació de les diferències i sembla que en un principi s’aconsegueix al llarg del film observem que realment només uns pocs personatges accepten realment a Edward i les seves especials característiques, ja que els altres comencen a tenir una percepció erronea d’ell i acaban considerant-lo una persona perillosa.


Tot i això ens sembla molt important el fet de que la Peg i la seva filla Joyce si accepten plenament a Edward, l’estimen i accepten les seves diferències.

Àmbit familiar:

L’arribada d’una persona nova a una família sempre pot generar algun tipus de conflicte tot i que siguin petits.


En un bon començament no hi ha cap conflicte amb l’arribada de Edward, però la cosa es complica una mica quan la Joyce torna a casa una nit sense avisar i se’l troba dormint a la seva habitació.


Conflicte: La Joyce no sap que hi ha un nou membre a casa seva i s’espanta al veure’l en la seva habitació.
A més es pensa que es un assassí per les mans de tisores.
Edward s’espanta per la reacció de la Joyce i sense voler trenca el seu llit d’aigua.
Per sort la mare, Peg, intervé i li explica rapidament a la seva filla quina es la nova situació de la família.


Conflicte:
Un conflicte més greu ve quan els amics de la Joyce convencen a Edward d’entrar a robar a la pròpia casa d’un d’ells.
Això crea un ambient familiar més tens.

No hay comentarios:

Publicar un comentario